ua en ru

Азаров: Кабмін наступного тижня буде працювати над держбюджетом-2014

Кожен член Кабінету міністрів України наступного тижня має повністю присвятити свою роботу підготовці та прийняттю державного бюджету на 2014 р.

Кожен член Кабінету міністрів України наступного тижня має повністю присвятити свою роботу підготовці та прийняттю державного бюджету на 2014 р. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров (на фото), відкриваючи засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Верховна Рада України прийняла спеціальну постанову про розгляд і прийняття державного бюджету на 2014 р. Відповідно до неї комітет ВР з питань бюджету розпочав підготовку пропозицій до проекту бюджету за участю повноважних представників Кабміну. Підготовка відбудеться у вкрай стислий термін - до 10:00 16 січня 2014 р. В цей день проект закону про державний бюджет України має бути прийнятий в цілому. Тому наступний тиждень буквально кожний член Кабміну повинен присвятити роботі в першу чергу з народними депутатами і з комітетами ВР, з парламентськими фракціями, щоб донести до них наше переконання: розроблений і прийнятий бюджет - це головна запорука фінансової стабільності економічного розвитку в 2014 р.", - сказав Азаров.

Відзначимо, раніше голова ВР Володимир Рибак підписав постанову ВР № 3000П "Про особливості процедури розгляду і прийняття проекту закону про державний бюджет України на 2014 р."

Нагадаємо, народні депутати України прийняли за основу і в цілому дана постанова 19 грудня 2013 р. За відповідне рішення проголосували 246 народних депутатів, проти - 8, утрималися - 3.

Згідно з постановою, держбюджету пропонується розглядати за такою процедурою: 19 грудня 2013 р. відбувається представлення держбюджету у парламенті. Розгляд документа депутатами, а також внесення зауважень та доповнень до законопроекту продовжується до 8 січня 2014 р. (після 8 січня комітет ВР з бюджетних питань не буде приймати поправки до законопроекту).