ua en ru

Кабмін не підвищуватиме тарифи для населення, поки не домовиться з Росією щодо ціни на газ, - Азаров

Кабінет міністрів України (Кабмін) не підвищить тарифи для населення, поки не домовиться з Росією щодо ціни на газ. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з представниками іноземних ЗМІ, повідомляє ВВС Україна.

"Коли ми домовимося з Росією про ціну на постачання та транспортування газу, тоді буде зрозуміло, що робити з тарифами на газ для населення", - сказав Азаров.

Водночас МВФ, як і раніше, наполягає на необхідності підвищення цін на газ для населення. А представник МВФ в Україні Макс Альєр заявив, що фонд не може спрогнозувати строки виділення чергового кредиту Україні.

Водночас Микола Азаров підкреслив, що Україна знизила обсяг імпортованого з Росії газу з 54 до 27 млрд куб. м. і відзначив ріст постачання газу з Європи.

"Я подякував прем'єру Польщі Дональду Туску за його принципову позицію щодо газопроводу "Ямал-Європа", - сказав Микола Азаров.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск відправив у відставку міністра державної скарбниці країни Миколая Будзановського, відповідального за підписання угоди між польським газовим монополістом PGNi та російським "Газпромом" про будівництво газопроводу "Ямал-Європа" в обхід України.

Читайте також: Ціни на російський газ до 2016 р. знизяться до 329 дол./тис. куб. м, - Мінекономрозвитку РФ