ua en ru

Кабмін направив більш 50 млн грн на відновлення водопостачання Донецької області та 10,5 млн грн - на житло у Слов'янську

Кабінет міністрів України направив більш 50 млн грн на відновлення водопостачання Донецької області та 10,5 млн грн на відновлення житла у Слов'янську. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.

Так, Кабмін підтримав пропозицію Мінрегіону про перерозподіл частини коштів резервного фонду держбюджету на користь відновлення пошкодженої під час бойових дій інфраструктури окремих територій Донецької області.

Зокрема, уряд направив субвенцію з держбюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку територій, передбачену у 2014 році Донецькій області, саме на відновлення систем централізованого водопостачання та водовідведення, пошкоджених під час проведення АТО, йдеться про 50,3 млн грн.

За словами Гройсмана, уряд також за пропозицією Мінрегіону додав до напрямків, за якими можуть використовуватися кошти резервного фонду держбюджету, і напрямок "відновлення об'єктів інфраструктури, пошкоджених або зруйнованих внаслідок проведення антитерористичної операції на Донбасі та вирішення питань тимчасово переміщених осіб".

Крім того, Гройсман повідомив і про рішення уряду від 23 жовтня виділити Донецької облдержадміністрації 10,5 млн грн за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету. "Ці кошти спрямують на здійснення невідкладних заходів, пов'язаних з відновленням житлового фонду на території Слов'янської міської ради Донецької області, зруйнованого або пошкодженого під час проведення АТО", - наголосив віце-прем'єр.

Нагадаємо, раніше Гройсман заявляв, що план відновлення України на 2015-2017 рр. буде презентовано наприкінці листопада.