ua en ru

Інфляція у Японії в листопаді досягла 5-річного максимуму

Інфляція у Японії ще на крок наблизилася до цільового діапазону у 2% і досягла п'ятирічного максимуму. Індекс споживчих цін підвищився в листопаді на 1,2%, перевищивши прогнози аналітиків. А ось базовий індекс споживчих цін, що не включає в себе ціни на продукти харчування, виріс на 0,6% - це максимум за 15 років.

Інфляція у Японії ще на крок наблизилася до цільового діапазону у 2% і досягла п'ятирічного максимуму. Як повідомляє "Росія 24", індекс споживчих цін підвищився в листопаді на 1,2%, перевищивши прогнози аналітиків. А ось базовий індекс споживчих цін, що не включає в себе ціни на продукти харчування, виріс на 0,6% - це максимум за 15 років.

Аналогічний показник у Токіо виріс на 0,7%. Інфляція саме у столичному регіоні Японії служить для економістів головним випереджальним індикатором. До 2015 р. власті розраховують розігнати інфляцію до 2%.

Вже зараз можна зафіксувати певні успіхи політики прем'єр-міністра Сіндзо Абе, але роботи треба ще дуже багато. У четвер було оголошено, що наступний етап стимулів буде представлений влітку наступного року.

Разом з інфляцією сьогодні вийшли також й інші дані щодо економіки Країни висхідного сонця. Роздрібні продажі в листопаді зросли, а промислове виробництво зросло зовсім незначно. Так, роздрібні продажі виросли на 4% порівняно з минулим роком, при цьому жовтневий показник був переглянутий до 2,4%.

Обсяг промислового виробництва в листопаді з урахуванням сезонних чинників виріс на 0,1%, тобто показник різко сповільнився порівняно з ростом на 1% у жовтні.