ua en ru

Держзакупівлі товарів до 100 тис. грн. будуть проводитися через електронні тендери, - Мін'юст

Державні закупівлі товарів і послуг, вартість яких нижча 100 тис. гривень, будуть проводитися через систему електронних тендерів.

Державні закупівлі товарів і послуг, вартість яких нижча 100 тис. гривень, будуть проводитися через систему електронних тендерів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства юстиції України.

"Ми пропонуємо в кількох міністерствах протестувати роботу системи електронних державних закупівель на товарах та послугах, вартість яких нижча за 100 тис. грн. Можу сказати, що Мін'юст вже готовий віддати свої закупівлі вартістю до 100 тис. грн під реалізацію такого пілотного проекту", - заявив міністр юстиції Павло Петренко.

За словами міністра, вже за кілька місяців буде видно всі недоліки електронної системи і при необхідності вони будуть відкориговані.

"Реформа державних закупівель має запрацювати і вже в перший місяць роботи ми повинні побачити реальний результат. Він буде полягати в економії коштів бюджету, в отриманні більш якісних товарів або послуг, спрощення процедур, а також у збільшенні довіри з боку бізнесу і поліпшення бізнес-середовища", - зазначив Петренко.

За словами екс-заступника міністра юстиції Грузії Григорія Вашадзе, із-за недосконалої системи державних закупівель Україна щодня втрачає близько 10 млн дол.