ua en ru

Держветфітослужба України утворила комісію з розгляду питань держреєстрації ГМО

На вимогу Генеральної прокуратури України (ГПУ) Державною ветеринарною та фітосанітарною службою України (Держветфітослужба) утворено комісію з розгляду питань державної реєстрації генетично модифікованих організмів (ГМО). Про це повідомив начальник відділу ГПУ Роман Романчук, передає прес-служба відомства.

"Зрушено з мертвої точки роботу по запровадженню в державі обліку генетично модифікованих організмів. На вимогу Генеральної прокуратури Держветфітослужбою утворено комісію з розгляду питань державної реєстрації ГМО, а також затверджено форму Державного реєстру генетично модифікованих організмів кормів, кормових добавок та ветеринарних препаратів, які містять такі організми або отримані з їх використанням", - сказав Романчук.

Крім того, за його словами, розпочато роботу щодо забезпечення здійснення реєстрації і ведення Державного реєстру харчових добавок, ароматизаторів та допоміжних матеріалів для переробки.

"Для усунення встановлених прокуратурою порушень керівником Держсанепідслужби у квітні цього року видано наказ, яким передбачено подання найближчим часом до МОЗ України пропозиції щодо порядку реєстрації харчових добавок", - додав прокурор.

Також скасовано незаконні вказівки керівництва Держветфітослужби.

"Зокрема визнано таким, що втратив чинність лист Держветфітослужби від жовтня 2010 р., відповідно до якого незаконно дозволялося вносити зміни до раніше виданих дозволів (без подання повного пакету документів) на ввезення на митну територію України продуктів тваринного походження", - зазначив Романчук.

Також Романчук повідомив, що за допущені порушення до дисциплінарної відповідальності вже притягнуто 16 посадових осіб центральних апаратів Держветфітослужби, Держсанепідслужби та Держспоживінспекції.

Читайте також: Українські кордони закриті для продукції з ГМО, - Бісюк