ua en ru

Німеччина наполягатиме на внесенні змін до Лісабонського договору для консолідації банківської галузі

Німеччина наполягатиме на внесенні змін до Лісабонського договору для консолідації банківської галузі. Про це повідомив міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле, передає Reuters.

"Банківський союз матиме сенс тільки в тому випадку, якщо у нас з'являться закони з реструктуризації і закриття банків. Але якщо ми хочемо, щоб подібні повноваження з'явилися у європейських інститутів, то нам потрібно внести зміни до Лісабонського договору. Ми не зможемо рухатися далі в сумнівних юридичних умовах", - сказав Шойбле.

Консолідація банківської індустрії в ЄС пройде в три етапи. Передбачається, що з липня 2014 р. Європейський центральний банк отримає повноваження з нагляду за банками єврозони. Потім Брюссель отримає можливість оздоровлювати або закривати проблемні фінансові організації, а на заключному етапі ЄС напряму забезпечить гарантії по банківських депозитах, які зараз надаються національними властями.

Зазначимо, що зміни в Лісабонському договорі, підписаному в 2007 р., вимагають згоди всіх членів ЄС. У деяких європейських державах для цього потрібне проведення референдуму.

Читайте також: Баррозу запропонував змінити Лісабонську угоду і створити з Євросоюзу федерацію держав