ua en ru

В Польщі Гданьську судноверф можуть визнати банкрутом через борг в 240 тис. дол

Інжинірингова компанія Biprostal наприкінці червня подала позовну заяву до Окружного суду Гданська з проханням визнати банкрутом Гданьську судноверф, що входить в "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД) Сергія Тарути та Олега Мкртчана, через борг в 240 тис. дол. Про це вчора повідомили польські ЗМІ , пише "Комерсант-Україна".

Прес-секретар ISD Polska (входить судноверф) Яцек Ленскі уточнив виданню, що підприємство має заборгованість перед Biprostal 800 тис. злотих (241 тис. дол.) з оплати послуг будівництва одного з цехів судноверфі. "Biprostal вважає, що вже завершила будівництво, а наша компанія переконана, що роботи не завершені. На цій підставі виникла суперечка, який і переріс у судову площину", - відзначив Ленскі.

Цього року до судноверфі було пред'явлено близько п'яти подібних судових позовів від інших компаній, уточнив менеджер. За його словами, ці претензії вдалося врегулювати поза судів. "Для нас сума боргу перед Biprostal некритична - зараз ми ведемо переговори з цією компанією", - каже Яцек Ленський. У Biprostal вчора коментарі не надали.

Гданська судноверф - одне з найбільших суднобудівних підприємств Польщі, що спеціалізується на будівництві автомобіле- і контейнеровозів, а також сталевих конструкцій і башт для вітроенергетики. Дочірня структура ІСД Сергія Тарути та Олега Мкртчана - ISD Polska - є власником 75,01% верфі, ще 24,99% належить польському державному агентству з розвитку промисловості (ARP).