ua en ru

G20 підтримала необхідність боротьби з ухиленням від сплати податків

Країни-учасниці G20 погодилися з необхідністю вирішувати проблему ухилення від податків, несприятливої ​​податкової практики і агресивного податкового планування. Про це йдеться в підсумковому комюніке за підсумками зустрічі глав міністерств фінансів і керівників центральних банків "Великої двадцятки", яка відбулася 19-20 липня в Москві.

"Ми вітаємо створення проекту ОЕСР і "двадцятки" за рішенням проблем ерозії оподатковуваної бази і переміщення прибутку і закликаємо всі зацікавлені країни до участі в ньому", - йдеться в документі.

На думку учасників зустрічі, прибуток має оподатковуватися там, де здійснюються функції, стимулюючі прибуток, і де створюється вартість.

"З метою мінімізації ерозії бази оподаткування і переміщення прибутку ми закликаємо учасників вивчити, якою мірою їх внутрішнє законодавство сприяє ерозії бази оподаткування і переміщенню прибутку", - йдеться в підсумковому документі.

Читайте також: Країни G20 домовилися не провокувати "валютні війни"

Крім того, "двадцятка" взяла зобов'язання створити автоматичний обмін інформацією, доступною для всіх країн, включаючи держави з низьким рівнем доходів, а також підтримувати створення у них такого потенціалу.

За підсумками зустрічі учасники попросили Організацію економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) підготувати до наступної зустрічі звіт про виконану роботу (у вирішенні проблем ерозії бази оподаткування, переміщення прибутку та ухилення від сплати податків) і завершити це завдання в 2014 р.

G20