ua en ru

Fitch підтвердило кредитні рейтинги Києва на рівні "B-" зі стабільним прогнозом

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings 18 липня 2013 р. підтвердило довгострокові кредитні рейтинги столиці України Києва в іноземній і місцевій валюті на рівні "B-" зі стабільним прогнозом і короткостроковий рейтинг в іноземній валюті "B". 

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings 18 липня 2013 р. підтвердило довгострокові кредитні рейтинги столиці України Києва в іноземній і місцевій валюті на рівні "B-" зі стабільним прогнозом і короткостроковий рейтинг в іноземній валюті "B". Про це йдеться у звіті, оприлюдненому прес-службою агентства.

Крім того, агентство підтвердило національний довгостроковий рейтинг міста на рівні "BBB + (укр)" зі стабільним прогнозом.

Нагадаємо, що в грудні минулого року Moody's знизило рейтинг Києва з B2 до B3, з "негативним" прогнозом.
Зниження рейтингу Києва відбулося у зв'язку з недавнім пониженням державних облігацій України з B2 до B3, прогноз "негативний". Агентство вказувало, що Київ схильний певним ризикам рефінансування. Кредитоспроможність Києва в іноземній валюті також обмежена, оскільки є ризики, пов'язані з тим, що близько 36% його чистого прямого і непрямого боргу номіновано в іноземній валюті.

Читайте також: Moody's понизило рейтинги Києва і Харкова з B2 до B3, прогноз "негативний"

Місяцем раніше, в листопаді 2012 р. Standard & Poor's підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Києва на рівні B-. Крім того, рейтинг був видалений зі списку на перегляд CreditWatch, прогноз по рейтингу - "стабільний".

Наприкінці жовтня S&P помістило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Києва на рівні B-на перегляд з можливістю зниження. Причиною такого кроку стали сумніви в можливості столичної влади самостійно рефінансувати єврооблігації, випущені в 2007 році на суму 250 млн дол

Також варто нагадати, що Київ наприкінці червня 2013 здійснив першу виплату відсоткового доходу за облігаціями внутрішніх місцевих позик (серії B, C, D, E, F), відповідно до проспекту емісії облігацій місцевої позики Київської міської ради 2012 р. Крім того, на початку червня місто здійснив чергову виплати відсоткового доходу за облігаціями внутрішніх місцевих позик (серія G).

У 2012 р. з метою залучення коштів для фінансування видатків бюджету міста та погашення заборгованості за вексельними розрахунками, містом було здійсненно внутрішнє запозичення у формі випуску облігацій внутрішніх місцевих позик на 5,4 млрд грн.