ua en ru

ФДМУ оголосив про продаж 17,7% акцій "Харківгазу" на біржі зі стартовою ціною в 7 млн грн

Фонд державного майна України (ФДМУ) оголосив про продаж 17,7% акцій ПАТ "Харківгаз" на біржі зі стартовою ціною в 7,08 млн грн. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому у виданні "Відомості приватизації".

Продаж пакету акцій буде проведена на Східно-Європейської фондовій біржі. Початок торгів заплановано на 28 березня 2013 р.

ПАТ "Харківгаз" займається розподілом і постачанням природного газу, будівництвом і обслуговуванням газопроводів, реалізацією скрапленого газу, виконання проектних робіт і виконанням будівельно-монтажних робіт. Чистий прибуток компанії в 2012 р. зменшився в 15 разів - до 6,093 млн грн.

На даний момент Humgate Holdings Limited належить 19,74% акцій компанії, Sagacity Limited - 13,17%, Eriswell Trading Limited - 14,53%, Sodeman Limited - 17,19%, Tanter Holdings Limited - 13,61%. За даними ринку, всі компанії підконтрольна російському бізнесменові Віктору Вексельбергу. У розпорядженні ФДМУ знаходяться виставлені на продаж 17,7% акцій "Харківгазу".

Читайте також: АМКУ дозволив віргінської Vijaya Universal сконцентрувати активи кіпрських компаній, які володіють акціями п'яти українських облгазів.