ua en ru

Єврокомісар з податків закликав Австрію відмовитися від банківської таємниці

Комісар Євросоюзу з питань оподаткування Алгірдас Семета закликав уряд Австрії не залишатися осторонь від європейських проблем і відмовитися від законодавства, що гарантує банківську таємницю, повідомляє France 24.

"Австрія, звичайно ж, не бажає бути ізольована на довгий термін", - заявив Семетей в інтерв'ю німецьким ЗМІ. Він додав, що вже були прецеденти, коли Австрія відмовлялася від подібних заходів і запускала процедури обміну даними з європейськими партнерами.

Високопоставлені особи ЄС на хвилі кіпрської банківської кризи намагаються використати можливість встановити нові механізми обміну банківською інформацією всередині блоку для боротьби з ухиленням від сплати податків і легалізації коштів, отриманих незаконним шляхом. У цьому зв'язку Австрія вже неодноразово піддавалася критиці за відмову вносити зміни до законодавства про банківську діяльність.

У Відні заявляють, що готові обговорювати можливість розкриття даних про рахунки громадян країн ЄС, але відмовляються вести діалог з приводу власних громадян.