ua en ru

ЄЦБ готовий до дій по процентних ставках, - Драгі

Президент Європейського центробанку Маріо Драгі дав зрозуміти, що банк готовий діяти, оскільки ознаки стабілізації в єврозоні, що з'явилися останнім часом, означають, що його процентні ставки знову стали ефективним інструментом. Про це повідомляє агентство Reuters.

Виступаючи на конференції в Банку Ізраїлю в Єрусалимі Драгі сказав, що існує безліч заходів, які ЄЦБ може застосувати і застосує при необхідності, додавши, що банк "готовий діяти".

Деякі з них мають небажані наслідки, але це не означає, що їх не можна використовувати, зазначив він.

"Монетарна політика повернула собі здатність до управління, загублену в багатьох частинах єврозони в середині 2012 р. Це важливе позитивне явище. Я не думаю, що ми серйозно сумніваємося в нашій здатності досягти нашої мети - цінової стабільності - за допомогою низького рівня процентних ставок", - підкреслив Драгі.

Також він додав, що існують інші заходи, наприклад, стандартна політика процентних ставок і нестандартні заходи, які можна задіяти, якщо цього вимагатимуть обставини.

"Ми будемо без упередження дивитися на ці заходи, які особливо ефективні в нашій організаційній системі і які знаходяться в межах наших повноважень", - відзначив глава ЄЦБ.

Читайте також: Європа потребує подальшої інтеграції для подолання кризи в єврозоні, - Бундесбанк