ua en ru

Економіка Іспанії продовжить уповільнення в II кварталі 2013 р., - ЦБ Іспанії

Економіка Іспанії ймовірно продовжить уповільнення в другому кварталі 2013 р. Таку заяву зробив сьогодні центральний банк країни, передає телеканал "Росія 24".

Основні і випереджальні індикатори вже зараз говорять про те, що в наступні три місяці спостерігатиметься уповільнення. За підсумками першого кварталу регулятор очікує, що економіка скоротиться на 0,5% в порівнянні з IV кварталі 2012 р.

Нагадаємо, що зовсім недавно уряд Іспанії переглянуло свій прогноз у бік пониження, згідно з яким ВВП країни за підсумками року знизиться на 1,3%. Попередній прогноз передбачав зниження на 0,5%.

Безробіття в цій країні залишається однією з найвищих у Європі та складає 27%. Слід зазначити, на безробіття ЄС останнім часом все більше звертають уваги і готові поступитися навіть заходами жорсткої економії для вирішення цієї проблеми.

Маріано Рахой, прем'єр-міністр Іспанії, закликав ЄС не штрафувати ті країни, які витрачають гроші на боротьбу з безробіттям серед молоді: "Ми повинні врятувати ціле покоління молодих людей. У нас є ціле добре освічене покоління, і воно залишається не при справах. Це неприйнятно".

Читайте також: Влада ЄС може застосувати економічні санкції до Франції, Іспанії та Словенії