ua en ru

Економічне зростання динамічних ринків в 2013 р. очікується на рівні минулого року, - EY

Показники економічного зростання швидкозростаючих ринків в 2013 р. очікуються невисокими. У 2013 р. очікується зростання на рівні 4,6%, що можна порівняти з показником 2012 р. У країнах з ринковою економікою зберігаються основні передумови високого економічного зростання. У 2015-2016 рр.. зростання швидкозростаючих ринків наблизиться до 6%, що значно вище, ніж у промислово розвинених країнах. Такий прогноз міститься в звіті "Прогноз швидкозростаючих ринків", підготовленому EY (раніше - Ernst & Young).

Експерти зазначають, що невисокі показники економічного зростання обумовлені зокрема слабким відновленням торгівлі та інвестицій.

Читайте також: Зростання ВВП України в 2013 р. складе 0,3%, - EY

"За останній місяць змінилася спрямованість портфельних інвестицій з розвинених на швидкорослі ринки, що пов'язано з переоцінкою інвесторами ризиків в контексті можливостей для економічного зростання в країнах з розвиненою ринковою економікою. Висловлюється занепокоєння з приводу зниження прибутковості нових інвестицій і уповільнення темпів економічних реформ. У цей час також відбулося ослаблення курсів валют більшості швидкозростаючих ринків ", - йдеться у звіті.

Зазначається, що у швидкозростаючих ринків різні перспективи: "Деякі з них, мабуть, зможуть продовжити успішний розвиток. Хоча зниження економічного зростання КНР нижче прогнозного показника вплинуло на деякі азіатські ринки, інші, наприклад: Індонезія та В'єтнам, зберегли високі темпи зростання. Очікується, що в Латинській Америці будуть успішно розвиватися Чилі і Колумбія. Темпи зростання країн БРІКС та Східної Європи, мабуть, знизяться, оскільки вони відчувають вильное вплив рецесії в єврозоні ".

"Ми вважаємо, що короткострокові показники економічного зростання швидкозростаючих ринок будуть скромними, проте в середньостроковій перспективі вони зростуть під впливом збільшення чисельності середнього класу та подальшого розвитку торговельних потоків між швидко зростаючими ринками",- зазначив голова комітету EY за країною з ринковою економікою Раджив Мемані.