ua en ru

Економічна ситуація в єврозоні покращується

Останні статистичні дані показують, що ситуація в економіці єврозони поступово покращується, а це дає надії на зростання в III-IV кварталах поточного року.

Останні статистичні дані показують, що ситуація в економіці єврозони поступово покращується, а це дає надії на зростання в III-IV кварталах поточного року. Про це повідомляє "Росія 24".

Безробіття в країнах єврозони в липні склало 12,1%, свідчать дані Статистичного управління ЄС.

Хоча цей рівень є вкрай високим і він зберігається вже п'ятий місяць підряд, аналітики оцінюють ситуацію позитивно, оскільки пов'язують це з відновленням економіки.

Експерти, опитані Bloomberg, не чекали зростання або зниження безробіття. При цьому безробіття серед молоді продовжило рости і склала 24%. Загальна кількість безробітних впала на 15 тис. і склала 19,23 млн.

Безробіття в ЄС також не змінилося і залишилося на рівні 11%, загальне кількість безробітних виросла 33 тис. до 26,65 млн.

Єврокомісія чекає, що безробіття в єврозоні в 2013 р. складе 12,2%, а в 2014 р. знизиться до 12,1%.

Також сьогодні були опубліковані дані по інфляції. Споживчі ціни виросли на 1,3% в місячному виразі, а це мінімальні темпи з квітня поточного року. Аналітики чекали зниження до 1,4%.

Вартість енергоносіїв впала на 0,4% в серпні, продукти харчування, алкоголь і тютюн подорожчали на 3,3%, вартість послуг виросла на 1,5%.

Прогноз ЄЦБ припускає інфляцію в 2013 р. на рівні 1,4% при верхній межі цільового діапазону в 2%.

Крім того, сьогодні повідомлялося, що звідний індекс ділової і споживчої довіри до економіки єврозони виріс в серпні до 95,2 пункту в порівнянні з 92,5 пунктами минулого місяця. Економісти, опитані Bloomberg, чекали зростання показника до 93,8 пункту.