ua en ru

ЄІБ в рамках Комітету Східного партнерства надасть Україні 3 млрд євро до 2016 р

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) у рамках Комітету Східного партнерства надасть Україні фінансову підтримку розміром до 3 млрд євро до 2016 р.

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) у рамках Комітету Східного партнерства надасть Україні фінансову підтримку розміром до 3 млрд євро до 2016 р. Про це повідомила прес-служба ЄІБ.

"У Європейському інвестиційному банку відбулося інаугураційне засідання Комітету Східного партнерства, до якого увійшли представники банку, країн-партнерів, країн-членів ЄС, Європейської комісії та Європейської служби зовнішніх дій. На своєму засіданні Комітет надав вказівки щодо інвестиційних стратегій ЄІБ у країнах-партнерах і зробив цінний внесок в індикативний бізнес-план Банку на найближчі роки", - йдеться у повідомленні.

Учасників також було поінформовано про потенціал ЄІБ для внеску в пакет підтримки ЄС України у вигляді довгострокових кредитів об'ємом до 3 млрд євро до 2016 р.

Нагадаємо, Комітет Східного партнерства був створений у результаті вільнюського саміту Східного партнерства 2013 р., забезпечуючи ЄІБ можливість розвивати тісніші зв'язки із країнами, де він працює.