ua en ru

ЄБРР запустив проект на 14 млн євро щодо модернізації центрального теплопостачання Луцька

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) запустив проект щодо модернізації центрального теплопостачання Луцька в розмірі 14 млн євро.

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) запустив проект щодо модернізації центрального теплопостачання Луцька в розмірі 14 млн євро. Про це повідомляє прес-служба банку.

"Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР), Східноєвропейське партнерство з енергетики та довкілля (E5P) та Фонд чистих технологій (CTF) надають додаткові ресурси для модернізації систем централізованого теплопостачання... Один з останніх подібних проектів буде здійснюватися в західноукраїнському місті Луцьку", - йдеться в повідомленні.

Згідно з проектом, ЄБРР надасть кредит у 7 млн євро, який в свою чергу буде посилено за рахунок кредиту у розмірі 3 млн євро, що надається CTF комунальному підприємству "Луцьктепло". Крім того, проект отримає грант в розмірі до 4 млн євро з боку E5P.

Як розповіли в прес-службі, залучені кошти будуть використані для підвищення енергоефективності, зниження втрат електроенергії, споживання газу і електроенергії, і для поліпшення послуг теплопостачання для 55 тис. домашніх господарств Луцька, в яких проживають майже 150 тис. жителів.

Кредит буде спрямований на фінансування установки 210 підстанцій індивідуального опалення та біопаливного котла корисною потужністю близько 2,5 мВт. Він також буде використано для виведення з експлуатації неефективних підвальних бойлерів, модернізації котелень і заміни трубопроводів розподільчих мереж.

Нагадаємо, 15 жовтня ЄБРР виділив української агропромислової групи "Кернел" кредит на 50 млн дол.