ua en ru

ЄБРР збільшив фінансування "Укрексімбанка" на 100 млн дол. - до 270 млн дол

ЄБРР збільшив фінансування "Укрексімбанка" на 100 млн дол. - до 270 млн дол
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) збільшує обсяги фінансування за Програмою сприяння торгівлі (ПСТ) для Державного експортно-імпортного банку України ("Укрексімбанк") на 100 млн дол. до 270 млн дол.

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) збільшує обсяги фінансування за Програмою сприяння торгівлі (ПСТ) для Державного експортно-імпортного банку України ("Укрексімбанк") на 100 млн дол. до 270 млн дол. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЄБРР.

"Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) посилює підтримку українських експортерів та імпортерів, збільшуючи обсяги фінансування за Програмою сприяння торгівлі (ПСТ) для Державного експортно-імпортного банку України ("Укрексімбанк") на 100 млн дол. США до 270 млн дол. США", - йдеться в повідомленні.

"Укрексімбанк", третє за величиною фінансова установа в Україні, надає послуги міжнародного торгового фінансування для провідних українських підприємств, в тому числі великих експортерів. Угода є реакцією ЄБРР на значний і зростаючий ринковий попит на підтримку транскордонної торгівлі на тлі повної відсутності зовнішнього фінансування з боку як іноземних комерційних банків, так і торгових партнерів України.

"Укрексімбанк" вступив у ПСТ у травні 2007 р. і став одним із найактивніших банків у сфері торгового фінансування в Україні. В рамках програми ПСТ ЄБРР "Укрексімбанк" провів 260 транзакцій TFP на суму 650 млн дол. США.

Програма сприяння торгівлі ЄБРР в даний час працює з вісьмома місцевими банками в Україні, забезпечуючи можливості для продовження міжнародної торгівлі їх приватними корпоративними клієнтами. На даний момент TFP надала підтримку торговельних угод в Україні на суму 1,5 млрд євро, з яких понад 175 млн євро були оброблені в 2014 р.

Зазначимо, 100% акцій ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України" належать державі в особі Кабінету міністрів. Входить у групу найбільших банків України за класифікацією НБУ, займає 3 позицію за розміром активів. Чистий збиток "Укрексімбанку" за 9 місяців 2014 р. склав 3,9 млрд грн проти прибутку роком раніше.