ua en ru

ЄБРР схвалив виділення 70 млн євро для фінансування енергетики в Україні

Європейський банк реконструкції і розвитку схвалив виділення кредитної програми на 70 млн євро для фінансування відновлюваної енергетики в Україні

Європейський банк реконструкції і розвитку схвалив виділення кредитної програми на 70 млн євро для фінансування відновлюваної енергетики в Україні. Про це на брифінгу повідомив керівник департаменту енергоефективності представництва ЄБРР в Україні Сергій Масліченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Минулого місяця рада директорів ЄБРР схвалила програму фінансування відновлюваної енергетики. Це наша програма USELF, яка успішно працювала останні 3 роки. Ця програма спрямована на підтримку середніх та малих проектів відновлюваної енергетики. До цього у нас було доступно 70 млн євро, які вже майже вибрані. Нам вдалося затвердити нову програму з фінансуванням ще 70 млн євро", - сказав він.

З усієї суми 50 млн буде надано ЄБРР у вигляді кредитних коштів і 20 млн - Фондом чистих технологій.

Масліченко також нагадав, що наприкінці минулого року ЄБРР схвалив кредитну лінію в розмірі 100 млн доларів для комерційних банків в продовження програми UKEEP. Ці кошти будуть розміщені протягом року.

"Ми, незважаючи на складну політичну і економічну ситуацію націлені продовжувати роботу по проектах, пов'язаних з підвищенням енергоефективності та для цього вже виділили великий ресурс. Якщо підрахувати, 100 млн доларів+70 млн євро. Разом близько 200 млн доларів", - підсумував Масліченко.