ua en ru

E&Y не очікує зниження активності здійснення угод M&A у нафтогазовому секторі України

Ernst & Young не очікує зниження активності здійснення угод M&A у нафтогазовому секторі України. Про це говориться в огляді аудиторської компанії.

"У 2013 р. ми не очікуємо зниження активності здійснення угод злиття і поглинання у нафтогазовому секторі України. Ймовірно прояв активності іноземних інвесторів в сегментах переробки, роздрібної торгівлі нафтопродуктами і сегменті транспортування", - говориться в повідомленні E&Y.

Експерти відзначають, що при реалізації угод в Україні інвесторам такі ризики:
- значний рівень операцій з пов ' язаними сторонами;
- низька якість фінансової звітності та супутніх аналітичних даних для прийняття управлінських рішень;
- суттєві відмінності між офіційною звітністю і звітністю, зрозумілою для іноземних інвесторів;
- наявність неофіційних операцій і істотних операцій з мінімізації оподаткування, які несуть для інвестора ризики донарахування податкових зобов'язань і санкцій з боку податкових органів після операції.

"Перспективним напрямком розвитку сектору, який за деякими оцінками є більш реалістичним, ніж налагодження промислового видобутку сланцевого газу, є можливе залучення іноземних інвесторів до розвитку запасів газу і конденсату на Чорноморському шельфі і Дніпровський-Донецької западині. Широко обговорюються також зацікавленість іноземних інвесторів в розвитку і використання газотранспортної системи України, а також необхідні кроки з реформування та реконструкції системи", - говориться в огляді.

Крім того, компанія відзначила пожвавлення інтересу інвесторів до нафтопереробних заводів України.

Читайте також: Ставицький підписав угоду з Shell про видобутку сланцевого газу на Юзівське ділянці.