ua en ru

ДПЕК викупив доступ для експорту української електроенергії в Європу на 2013 р

Приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України ДПЕК викупила доступ до пропускних потужностей міждержавних мереж України для експорту електроенергії з 1 січня по 31 грудня 2013 р. потужністю 1,58 тис. МВт у напрямі Словаччини, Угорщини, Румунії, Молдови, Польщі та Білорусії при відсутності заявок конкурентів. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі ДТЕК.

Участь в аукціоні "Укренерго" взяли тільки компанії "ДПЕК Трейдинг" і "ДПЕК Східенерго". Лоти були викуплені за загальною ціною 420 тис. грн.

ДПЕК придбав 545 МВт Бурштинського перетину для експорту у напрямі Словаччини, Угорщини і Румунії, 500 МВт в напрямку Білорусі, 300 МВт - у напрямі Молдови та 235 МВт - у напрямі Польщі.

Зазначимо, проведений аукціон означає, що в 2013 р. ДТЕК виступить єдиним постачальником української електроенергії в країни Європи.

Читайте також: Україна за 10 міс. 2012 р. збільшила експорт електроенергії на 62% - до 8 млрд кВт.год

ДТЕК - приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ріната Ахметова. ДТЕК є ключовим гравцем на ринку генерації електроенергії України. Виробничі енергогенеруючі потужності представлені ТОВ "Східенерго", ВАТ "Дніпроенерго", ВАТ "Київенерго" і ВАТ "Західенерго". Вся вироблена електроенергія в повному обсязі поставляється на оптовий ринок електроенергії України.