ua en ru

ДТЕК залучив 138 млн євро для будівництва другої черги Ботієвської вітряної електростанції

"Вінд Пауер" (Wind Power) залучив 138 млн євро для другої черги Ботієвської вітряної електростанції (ВЕС), будівництво якої планується завершити в 2014 р. Про це повідомляє прес-служба ДТЕК.

Банком-інвестором виступив німецький LandesBankBerlin. Кредит, терміном на 10 років, спрямований на фінансування другої черги Ботієвської ВЕС. Другий етап включає в себе 35 сучасних вітроустановок Vestas V-112, загальною потужністю 105 МВт

В рамках будівництва Ботієвської ВЕС це друге співробітництво "Вінд Пауер" з LandesBank Berlin. У 2012 р. для будівництва першої черги станції "Вінд Пауер" залучив 107 млн євро.

"Портфель проектів "Вінд Пауер" сьогодні становить 1,2 ГВт... найближчим часом ми плануємо вийти на проектне фінансування. Це дозволить залучати довгострокові інвестиції в наші вітроенергетичні проекти без гарантій ДТЕК як материнської компанії", - зазначив директор "Вінд Пауер" Герман Айнбіндер.

ДТЕК - приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ріната Ахметова. ДТЕК є ключовим гравцем на ринку генерації електроенергії України. Сегмент генерації представлений 10 тепловими електростанціями і двома об'єднаними котельними і електростанціями з сумарною встановленою потужністю понад 18 ГВт. Розподіл електроенергії ДТЕК включає в себе п'ять підприємств, які в сукупності постачають електрику близько 5,2 млн клієнтів. Чистий прибуток ДТЕК в 2012 р. зріс на 68,1% - до 5,922 млрд грн.