ua en ru

Доповідь аудиторів про схеми легалізації коштів через фінінститути Кіпру буде підготовлена до 24 квітня

Доповідь аудиторів від Ради Європи і компанії Deloitte про схеми легалізації коштів через фінансові інститути Кіпру буде підготовлена і передана владі Європейського союзу (ЄС) до 24 квітня 2013 р., повідомляє Reuters з посиланням на заяву Центрального банку Кіпру.

"Аудитори не проводитимуть слідчих заходів, проте вони займуться аналізом інформації, яку їм передадуть всі банки Кіпру", - йдеться в заяві.

Водночас, незважаючи на тяжке становище кіпрської економіки та термінову необхідність припливу позикових коштів, європейські партнери не мають наміру перераховувати їх Нікосії доти, поки не буде проведено комплексний аудит фінансових схем. У першу чергу це викликано через побоювання, що частина допомоги піде на підтримку системи "відмивання" грошей.

З сукупного обсягу коштів у розмірі 23 млрд євро, які необхідні Кіпру для покриття бюджетних потреб з другої половини 2013 р. до I кварталу 2016 р., 9 млрд євро будуть надані європейськими партнерами, 1 млрд євро отримано від Міжнародного валютного фонду, а решту 13 млрд євро влади республіки повинні будуть знайти самостійно.

Читайте також: Кіпр просить вишукати можливості для більш ефективного використання структурних фондів ЄС