ua en ru

Близькі до Путіна бізнесмени мають намір придбати видання "Ведомости", - Bloomberg

Бізнесмени, близькі до Президента Росії Володимира Путіна, збираються придбати газету "Ведомости", повідомляє Bloomberg з посиланням на три обізнаних джерела.

Напередодні глава РФ підписав закон про обмеження участі іноземного капіталу в російських ЗМІ.

Даний закон може бути використаний для того, щоб частки американської News Corp. (видавець The Wall Street Journal), британської FT Group (видавець The Financial Times) і фінської Sanoma у "Ведомостях" придбав або холдинг "Газпром-Медіа", або компанії, пов'язані з Юрієм Ковальчуком, зазначають джерела.

Відповідний план був підтриманий адміністрацією Президента Росії, стверджують співрозмовники Bloomberg. За їх словами, для того, щоб угода з лояльними Путіну бізнесменами стала більш "політично привабливою", може бути використаний посередник.

"Кремль вважає іноземні уряди акціонерами "Ведомостей". The Wall Street Journal він прирівнює до "США", а The Financial Times - до "Великої Британії"", - заявила головний редактор "Ведомостей" Тетяна Лисова.

Прес-секретар Президента Росії Дмитро Пєсков сказав Bloomberg, що долю "Ведомостей" визначатиме "ринковий процес". "Ми не знаємо, що станеться з "Ведомостями", хто їх купить", - зазначив представник Кремля.

Нагадаємо, 15 жовтня Путін підписав закон про обмеження іноземного капіталу у ЗМІ. Цей документ набирає чинності з 1 січня 2016 р.