ua en ru

Азіатські фондові ринки, крім Китаю, виросли

Азіатські фондові ринки, крім Китаю, виросли в середу, 22 жовтня, завдяки повідомленням про плани Європейського Центробанку зайнятися купівлею облігацій компаній

Азіатські фондові ринки, крім Китаю, виросли в середу, 22 жовтня, завдяки повідомленням про плани Європейського Центробанку зайнятися купівлею облігацій компаній, передає Reuters.

Японський індекс Nikkei зріс на 2,6%. Акції постачальників Apple значно подорожчали після виходу квартального звіту: Foster Electric Co на 5,4%, а Japan Aviation Electronics Industry Ltd на 5,8%.

ЄЦБ обговорює можливість придбання облігацій компаній на вторинному ринку і може прийняти таке рішення в грудні, щоб почати цю програму в майбутньому році, повідомили Рейтер кілька джерел.

Південнокорейський індекс Korea Composite Stock Price Index (KOSPI) виріс на 1,1% до максимуму майже двох тижнів. Акції LG Display подорожчали на 2,9%, а SK Hynix - на 2,3%, завдяки квартальними результатами Apple.

Котирування Hyundai Motor знизилися на 3,3% до публікації квартального звіту, тому що, на думку аналітиків, компанія знизила прибуток на 9% у третьому кварталі через підвищення курсу вони. Котирування дочірньої компанії Kia Motors втратили 2,2%, а виробника автокомпонентів Hyundai Mobis - 4%.

Індекс Гонконгської фондової біржі Hang Seng додав 1,4%, а індекс китайських компаній, що торгуються в Гонконгу, - 1,5%. Акції нафтових компаній подорожчали: Sinopec на 1,5%, China Oilfield Service Ltd на 2,8% і PetroChina на 3%.

Індекс шанхайської біржі Shanghai Composite знизився на 0,6% за рахунок фармацевтичних компаній, постраждалих від фіксації прибутку. Акції Jiangsu Lianhuan Pharmaceutical Co Ltd подешевшали на 4,8%, а Zhejiang Shapuaisi Pharmaceutical Co Ltd - на 4,5%.

Нагадаємо, 21 жовтня європейські фондові ринки зросли завдяки хорошим квартальними результатами Apple.