ua en ru

Арбузов розраховує на допомогу європейського бізнесу в підписанні УА з ЄС

Перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов у рамках візиту української делегації до Брюсселя провів зустріч з керівниками великих європейських компаній. Зустріч була організована у форматі «бізнес-влада» для прямої розмови між керівником економічного блоку українського уряду та зарубіжними інвесторами - членами Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА), повідомляє прес-служба першого віце-прем'єра.

«Ми поінформували представників європейського бізнесу про заходи, які вживаються урядом щодо створення сприятливого регуляторного середовища для залучення інвестицій та поліпшення бізнес-клімату. У рамках цих заходів ми вже спростили процедуру реєстрації підприємств, отримання ними статусу платника ПДВ, постановку на податковий облік. Ми і далі плануємо продовжувати лібералізацію податкового законодавства, зокрема зниження податкового навантаження з ПДВ, доробка системи адміністрування цього податку. Серед нових напрямків роботи держави по створенню комфортних умов ведення бізнесу буде спрощено митний контроль», - повідомив Арбузов.

Він попросив представників великого європейського бізнесу сприяти підписанню Угоди про Асоціацію (УА) з ЄС, яка також передбачає створення Зони вільної торгівлі (ЗВТ) Україна-ЄС. «Ми розраховуємо, що функціонування поглибленої та всеосяжної ЗВТ з ЄС дозволить Україні не тільки розширити свої експортні ринки, але і наростити імпорт передових технологій з ЄС для прискореної модернізації нашої економіки. А для європейських експортерів та інвесторів створення ЗВТ з Україною усуне значне число бар'єрів і відкриє нові бізнес-можливості в Україні», - сказав перший віце-прем'єр.

Арбузов запевнив, що Україна проводить реформи, які повинні поліпшити інвестиційний клімат і висловив надію, що європейські компанії будуть створювати і розширювати свій бізнес в Україні. «Ми проводимо цю зустріч, щоб почути з перших вуст, що заважає європейським компаніям і готові впроваджувати реформи, які забезпечать нам зростання інвестицій», - резюмував перший віце-прем'єр.

З боку європейського бізнесу участь у зустрічі взяли керівники компаній аграрного, фінансово-інвестиційного, виробничого та фармацевтичного секторів, які є членами ЄБА.