ua en ru

АМКУ дозволив Global Ports придбати контрольний пакет "Національної контейнерної компанії"

Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл компанії Global Ports Investments PLC (м. Лімасол, Кіпр) на придбання частки в статутному капіталі "Національної контейнерної компанія" NCC Group Limited (р. Нікосія, Кіпр), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Група НКК належить бізнесменові Андрію Кобзареві і групі First Quantum і є другим найбільшим оператором контейнерних терміналів в Росії. Її контейнерні термінали розташовані на Балтійському морі. Серед ключових активів групи - 100% "Першого контейнерного терміналу в порту Санкт-Петербург, 80% в "Усть-Лужском контейнерному терміналі" і 100% ЗАТ "Логістика-Термінал".

Global Ports управляє трьома російськими контейнерними терміналами ("Петролеспорт" і "Мобі Дік" у Великому порту Санкт-Петербург, "Східна стивідорна компанія" - в порту Східний), двома контейнерними терміналами в Фінляндії (MLT-Kotka в порту Котка та MLT-Helsinki в порту Вуосаарі). Global Ports також володіє логістичним парком Янино під Санкт-Петербургом і 50% найбільшого на Балтиці терміналу з перевалки нафтопродуктів Vopak E.O.S., розташованого в Естонії.