ua en ru

Alcoa закриває дві лінії і збільшує фінансування заводу в Канаді

Провідний світовий виробник алюмінію - компанія Alcoa закриває дві виробничі заводські лінії, відкладає будівництво нової і збільшує інвестиції заводу Бе-Комо в канадській провінції Квебек, йдеться в повідомленні компанії.

Як повідомила компанія, план модернізації заводу був переглянутий. Це обумовлено поточними реаліями ринку, а саме падінням цін на алюміній, внаслідок чого Alcoa мінімізує витратність виробництва в Квебеку.

Очікується, що дві лінії заводу, що є одними з найбільш високо витратних в системі виробництва Alcoa, будуть повністю закриті вже до серпня 2013 р. Сукупна потужність двох ліній становить 105 тис. т на рік. Заплановане будівництво нової лінії заводу буде відкладено: раніше очікувалося, що вона почне працювати в 2016 р., тепер дата запуску намічена на 2019 р. Завод також отримає інвестиції у розмірі 100 млн дол. протягом наступних кількох років, у тому числі 30 млн дол. будуть витрачені на модернізацію ливарного виробництва заводу на тлі зростаючого автомобільного ринку.

Чистий прибуток одного з найбільшого в світі виробника алюмінію Alcoa в I кварталі 2013 р. зріс на 59% порівняно з аналогічним періодом минулого року і склав 149 млн дол. Виручка склала 5,83 млрд дол., що на 3% менше аналогічного періоду 2012 р.

Alcoa є провідним виробником алюмінію в світі. У штат компанії входять 122 тис. людей, які працюють в 44 країнах світу. Компанія надає свою продукцію для використання переважно в авіакосмічній, автомобільній, пакувальній і будівельній сферах.

Читайте також: Чистий прибуток Alcoa в I кварталі 2013 р. збільшився на 59% - до 149 млн дол