ua en ru

"Укрзалізниця" провела розміщення єврооблігацій на суму 500 млн дол

"Укрзалізниця" (УЗ) провела розміщення дебютних доларових єврооблігацій на суму 500 млн дол., повідомив профільний ресурс cbonds.info, передає "Комерсант-Україна".

Ставка п'ятирічних паперів - 9,5%, періодичність виплати купона - два рази на рік (21 листопада та 21 травня). Папери котируються на Ірландській фондовій біржі і повинні бути погашені 21 травня 2018 р. Розміщення здійснено через британську PSV Shortline Plc, а організаторами випуску облігацій виступили Barclays Capital, Morgan Stanley і Sberbank CIB. Сторони поки не коментують розміщення.

УЗ розраховувала розмістити бонди на суму 0,75-1 млрд дол. з прибутковістю близько 9%. Для порівняння: у березні ДТЕК розмістив євробонди на 600 млн дол. під 7,875% річних, Ощадбанк - на 500 млн дол. під 8,875% річних, Ukrlandfarming залучила 275 млн дол і дорозмістить на цьому тижні ще 150 млн дол. під 10,875% річних .

Як пояснював керівник аналітичного департаменту SP Advisors Віталій Ваврищук, УЗ вийшла не в самий вдалий момент - розміщувати потрібно було місяць тому, а зараз на ринку надлишок пропозицій від українських компаній.

Читайте також: "Укрзалізниця" почала випуск єврооблігацій