ua en ru

"Укрзалізниця" за останні 5 років скоротила загальні обсяги перевезень на 8%, транзитних - на 40%

В "Укрзалізниці" за останні 5 років загальні обсяги перевезень зменшились на 8%, а транзитні перевезення до 40%. Про це сьогодні на міжнародній бізнес-конференції сказав генеральний директор "Укрзалізниці" Сергій Болоболін, передає корресопндент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день тенденції по обсягах перевезень в Україні залишають бажати кращого. Якщо взяти п'ятирічний період, то тут у нас скоротилися загальні обсяги перевезень більше, ніж на 8% і до 40% у нас впали транзитні перевезення. Це пов'язано в тому числі з нашою структурою, інфраструктурою, яка не завжди дозволяє доставити швидко, вчасно та в строк", - сказав Болоболін.

Однак, за його словами, за останній рік збільшилася вагова можливість перевезень.

"На сьогоднішній день та інфраструктура, яка є, дозволяє нам перевозити до 100 млн тонн транзитного вантажу в рік, а в минулому році ця цифра становила 42 млн тонн", - додав він.

Також Болоболін зазначив, що на сьогоднішній день зношеність основних фондів, зокрема, тягового рухомого складу досягає 90%.

"Сьогодні у нас знос основних фондів, в першу чергу тягового рухомого складу наближається до 90%. На сьогоднішній день в якості прикладу можу навести, що основні наші дороги - це Донецька і Дніпровська, які роблять приблизно 2/3 вантажних обертів України та електровози, які працюють на цих дорогах мають практично дворазове ресурс зносу. Це тривожна ситуація", - додав він.

Читайте також: "Укрзалізниця" до кінця 2016 р. закупить у "Луганськтепловозу" 300 вантажних електровозів на 12 млрд грн