ua en ru

"Укртрансгаз" у березні 2013 р. зменшив запаси природного газу у сховищах на 9% - до 6,8 млрд куб. м

ПАТ "Укртрансгаз" у березні 2013 р. порівняно з аналогічним періодом минулого року зменшив запаси природного газу (ПХГ) у сховищах на 9% (або на 600 млн куб. м) - до 6,8 млрд куб. м. Про це повідомляє прес-служба "Укртрансгазу".

Всього за опалювальний період, з підземних сховищ газу було відібрано близько 13,6 млрд куб. м блакитного палива, що приблизно відповідає показникам аналогічного періоду 2012 р.

По словам голови правління "Укртрансгаз" Сергія Вінокурова, "не дивлячись на зменшення об'ємів транзиту у 2012 р. компанія достатньо ефективно використовує ресурс вітчизняних сховищ газу для забезпечення надійності газопостачання в осінньо-зимовий період".

"В опалювальний сезон, який практично вже закінчуються, всі виробничі плани компанії виконані за 2012 р. на 104%, всі заявки по транспортуванню газу, як споживачам України, так і зарубіжним партнерам виконуються "Укртрансгазом" в термін і на 100%", - підкреслив Вінокуров.

"Укртрансгаз" розпочав відбирати природній газ з ПСГ, по плану-графіку з 1 жовтня 2012 р.

ПАТ "Укртрансгаз" - провідна компанія з транспортування та зберігання природного газу на території України, 100% акцій якої належить державі.

Вона складається з 16 структурних підрозділів на правах філій, промислові об'єкти яких знаходяться у всіх областях України. Обсяг транспортування газу в 2012 р. склав 132,4 млрд куб. м.

Читайте також: Україна в березні імпортувала газ за середньою ціною 416,6 дол. за 1 тис. куб. м