ua en ru

"Укроборонпром" допускає можливість об'єднання своїх підприємств і "Мотор Січі"

"Укроборонпром" допускає можливість об'єднання своїх підприємств і "Мотор Січі". Про це на брифінгу заявив гендиректор ДК "Укроборонпром" Сергій Громов, передає прес-служба держконцерну.

"Укроборонпром" допускає можливість об'єднання своїх підприємств і "Мотор Січі". Про це на брифінгу заявив гендиректор ДК "Укроборонпром" Сергій Громов (на фото), передає прес-служба держконцерну.

"У сучасному світі консолідація промислових активів, особливо у сфері високих технологій, є неминучим фактом. Виживає найсильніший гравець, а таким він стає за рахунок технологічної, промислової і фінансової консолідації, - прокоментував Громов можливість злиття ДП "Івченко-Прогрес", що входить до концерну, і ВАТ "Мотор Січ". - Історія знає різні приклади об'єднання як на транснаціональному рівні (корпорація Airbus), так і всередині країни. "Укроборонпром" також є успішним прикладом об'єднання підприємств однієї галузі".

"Мотор Січ" - одне з найбільших підприємств у світі з випуску авіаційних двигунів для літаків і вертольотів, а також промислових газотурбінних установок. Велика частина продукції йде на експорт. Підприємство розташоване в Запоріжжі. Має ряд представництв за кордоном: у Росії, Білорусі, Індії, Бангладеш, Об'єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ), Китаї та Алжирі.

"Укроборонпром" є нещодавнім утворенням у структурі оборонно-промислового комплексу України. 30 грудня 2010 р. Президент Віктор Янукович підписав Указ "Про заходи щодо підвищення ефективності діяльності оборонно-промислового комплексу України", у якому доручив Кабінету міністрів створити державне господарське об'єднання "Укроборонпром" з державних підприємств, що здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів, беруть участь у військово-технічному співробітництві з іноземними державами.

Станом на кінець 2012 р. до складу державного концерну "Укроборонпром" були передані 130 підприємств оборонного комплексу України.

Читайте також: "Мотор Січ" в I півріччі скоротила прибуток на 5,6%

У I кварталі 2013 р. чистий прибуток ДК "Укроборонпром" склав 50 млн грн проти збитків у 35 млн грн роком раніше.

Наприкінці липня ц.р. в Україні набув чинності закон №396-VII, відповідно до якого "Укроборонпрому" будуть надані державні гарантії для забезпечення виконання зобов'язань.

Зазначимо, що уряд має намір затвердити державну програму реформування і розвитку ОПК до 2017 р. Водночас, як раніше заявляли в "Укроборонпромі", питання про приватизацію держконцерну не розглядатиметься до 2015 р.