ua en ru

"ЕСТА Холдинг" допрацює проект реконструкції київського ЦУМа з урахуванням рекомендацій КМДА

Компанія "ЕСТА Холдинг" допрацює проект реконструкції київського ЦУМа з урахуванням рекомендацій містобудівної ради при Головному управлінні містобудування та архітектури Києва та консультаційної ради при Головному управлінні охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації (КМДА). Як повідомили в прес-службі компанії, основні зміни торкнуться використання скла в якості одного з ключових елементів оновленого фасаду будівлі.

"Незважаючи на загальну позитивну оцінку проекту реконструкції, пропозиція архітекторів з використання скла у верхній частині будівлі для відділення фасаду 1939 р. від добудованих наприкінці 50-х рр. поверхів викликала багато суперечок як серед експертів, так і серед громадськості. - повідомив Максим Громадцов, виконавчий директор компанії. - Нам важлива думку киян, і якщо люди говорять, що так багато скла може нашкодити зовнішньому вигляду ЦУМа, значить, проект потрібно переглянути".

В даний момент в ЦУМі завершуються підготовчі роботи, а сам проект проходить узгодження в уповноважених державних органах. Найбільш характерні елементи інтер'єру ЦУМа, такі, як мармурові сходи, були законсервовані і після реставрації будуть використані в інтер'єрі нового ЦУМа.

Компанія "ЕСТА Холдинг" - керуюча компанія групи "ЕСТА" - холдингу нерухомості групи СКМ. У групу "ЕСТА" входять готелі "Донбас Палас" (Донецьк), "Опера" (Київ), "Park Inn" (Донецьк), логістичний комплекс (Дніпропетровськ), а також ряд проектів на стадії реалізації (багатофункціональний комплекс "Пушкінський" (Донецьк), ЦУМ (Київ)). Крім того, група є власником другої черги бізнес-центру "Леонардо" (Київ). Київський ЦУМ увійшов до складу групи "ЕСТА" в 2010 р., після чого було прийнято рішення про початок розробки проекту реконструкції будівлі. Будівля ЦУМа була відкрита в 1939 р. Реконструкцію ЦУМа в центрі Києва планують завершити до 2015 р.