ua en ru

Лише дві партії мають підтримку більше 5% громадян, - опитування

Лише дві партії мають підтримку більше 5% громадян, - опитування Фото: вибори (УНІАН)

За рік до парламентських виборів найбільшу підтримку поки що мають партії "Батьківщина" і "Блок Петра Порошенка"

Підтримку більше 5% громадян мають лише дві українські парті - "Батьківщина" і "Блок Петра Порошенка". Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Згідно з результатами дослідження, якби вибори до Верховної ради відбувалися наприкінці вересня, то з усіх громадян України 9,2% проголосували б за партію "Батьківщина", 5,3% - за партію "Блок Петра Порошенка", 4,8% - за партію "Опозиційний блок", 4,4% - за партію "За життя", 4,4% - за партію "Громадянська позиція", 3,9% - за партію "Слуга народу", 3,8% - за Радикальну партію О. Ляшка.

Далі йдуть партії "Блок Святослава Вакарчука" (3,7% голосів), "Об’єднання "Самопоміч" (1,9%) і "Свобода" (1,6%)

За інші партії загалом проголосували б 4%, 6% - викреслили б усі партії, зіпсували б бюлетень, 14,4% - вирішили не брати участь у голосуванні, 31,7% - не визначилися, за кого голосувати, а 1% - відмовилися відповідати на запитання.

Лише дві партії мають підтримку більше 5% громадян, - опитування

КМІС провів власне опитування з 8 по 23 вересня 2018 року методом особистого інтерв'ю серед 2026 респондентів по всій Україні окрім окупованих територій. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10%, 1,4% - для показників близьких до 5%.

Нагадаємо, відповідно до результатів дослідження КМІС, у президентському рейтингу лідирують голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, президент України Петро Порошенко і шоумен Володимир Зеленський.

Відповідно до опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" 10-18 вересня 2018 року, лідерами президентського рейтингу теж стали Юлія Тимошенко, Володимир Зеленський і Петро Порошенко.