ua en ru

У Донецькій обл. суд відновив 29 звільнених за сепаратизм міліціонерів - МВС

У Донецькій обл. суд відновив 29 звільнених за сепаратизм міліціонерів - МВС Фото: В'ячеслав Аброськін

Всього за дискредитацію були звільнені майже 4 тис. співробітників міліції Донецької області

У Донецькій області суд відновив 29 звільнених за дискредитацію міліціонерів. Про це повідомив начальник ГУМВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін, передає прес-служба донецької міліції.

"З початку проведення антитерористичної операції з органів внутрішніх справ Донецької області за порушення дисципліни і законності звільнено майже 4 тисячі працівників. Багато хто з екс-міліціонерів, які порушили присягу і були вигнані з лав міліції, оскаржили своє звільнення в суді. На сьогоднішній день винесено рішення про відновлення 29 осіб", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, з початку 2015 р. з органів внутрішніх справ Донецької області з негативних мотивів звільнено 533 працівника, з них 479 - за порушення дисципліни, 54 - за дискредитацію.

"Багато з тих, хто не гідний погонів, скористалися шансом відновитися за рішенням суду. Сподіваюся, служителі Феміди розуміють всю відповідальність при розгляді кожного такого позову. Рішення про відновлення повинно ґрунтуватися на результатах ретельної перевірки діяльності екс-співробітника на своєму посту, щоб не допустити повторного засмічення наших рядів особами, що дискредитують звання міліціонера", - заявив Аброськін.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю РБК-Україна В'ячеслав Аброськін повідомив, що штат міліції Донецької області за останній час зменшився майже втричі - з 18 тисяч співробітників до 7,8 тисяч.