ua en ru

У Донецькій обл. на 8 років засуджено міліціонера за співпрацю з терористами ДНР

У Донецькій обл. на 8 років засуджено міліціонера за співпрацю з терористами ДНР Фото: Краматорський міськвідділ міліції

Правоохоронець займався викраденням і торгівлею людьми

Краматорський міський суд 8 червня визнав співробітника Краматорського міськвідділу ГУ МВС у Донецькій області винним у скоєнні злочину за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України і засудив до 8 років позбавлення волі. Про це повідомили у прес-центрі Служби безпеки України.

Співробітники СБУ в ході оперативно-розшукових заходів встановили та задокументували факти його співпраці з терористами т.зв. "ДНР". Під час тимчасової окупації міста бойовиками помічник оперуповноваженого відділу карного розшуку разом із "заступником начальника міськвідділу міліції" ДНР "налагодив бізнес з викупу українських громадян, які незаконно утримувалися в катівнях терористів у Краматорську.

"Міліціонер протиправно затримував місцевих громадян з високим матеріальним достатком за проукраїнські позиції, після чого "офіційн" приймав заяви від родичів "зниклих". Потім разом зі своїм керівником забирали людину з підвалів міськвиконкому чи відділу міліції та вивозили її в інше місце. За звільнення близьких спільники вимагали у родичів гроші та матеріальні цінності", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що у травні 2014 р. міліціонер також сприяв проведенню в місті незаконного референдуму. Він разом з бойовиками "ДНР" забезпечував охорону однієї з "виборчих дільниць" і супроводжував "протокол" фейкового референдуму до міського "штабу ДНР".

Після звільнення міста силами антитерористичної операції правоохоронець залишився у Краматорську і вирішив переховуватися у квартирі батьків. У ній він і був затриманий співробітниками СБУ в лютому ц.р.

Нагадаємо, на початку червня в Донецькій обл. за пособництво тероризму до 8 років засуджено начальника відділу карного розшуку Краматорського міськвідділу міліції.