ua en ru

На Донбасі за час АТО поранено понад 5 тис. українських військових, - Генштаб

На Донбасі за час АТО поранено понад 5 тис. українських військових, - Генштаб На лікуванні перебувають близько 1,5 тис. українських військових

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донеччині з початку бойових дій травмовані і поранено понад 5 тис. українських військовослужбовців. Про це на брифінгу заявив директор військово-медичного департаменту Міністерства оборони України Андрій Верба, передає кореспондент РБК-Україна.

"Травмованих і поранених в зоні АТО більше 5 тис.",- заявив Верба.
За його словами, станом на 30 березня на лікуванні перебували близько 1,5 тис. поранених українських військовослужбовців.

Верба також повідомив, що за кордоном пройшли реабілітацію 108 українських військовослужбовців, вилікувані - 88 військовослужбовців.

За станом на 31 березня на лікуванні за кордоном перебувають 38 українських військовослужбовців. Зокрема, українські військовослужбовці проходили лікування або реабілітацію в Німеччині, Ізраїлі, США, країнах Прибалтики та Болгарії.

Верба зазначив, що в Україні є 25 військових лікувальних закладів, які одночасно можуть вмістити 6,1 тис. пацієнтів, і 4 мобільних госпіталі.

Зазначимо, що за інформацією штабу, на Донбасі за добу поранений 1 боєць сил АТО.

Нагадаємо, за інформацією ООН, на Донбасі загинули 6,1 тис. і поранено 15,4 тис. осіб.