ua en ru

На Донбасі знаходиться понад 8 тис. російських військових і близько 33 тис. бойовиків - штаб АТО

На Донбасі знаходиться понад 8 тис. російських військових і близько 33 тис. бойовиків - штаб АТО Фото: бойовики

Також на Донбасі нарахували близько 33 тис. бойовиків

На Донбасі перебувають більше 8 тис. російських військових та близько 33 тис. бойовиків. Про це повідомив під час брифінгу заступник керівника штабу АТО полковник Сергій Галушко, передає прес-центр АТО у Facebook.

"Безпосередньо на території України зафіксовано наявність угруповання російських військ у складі понад 8 тисяч осіб, які мають на озброєнні 532 одиниць бронетанкової техніки, 153 одиниць артилерійських гармат, 190 танків, 89 одиниць реактивних систем залпового вогню (РСЗВ), засобів ППО - 66 та "Точки-У" - 4 відповідно. Це не рахуючи збройних незаконних формувань. Вони налічують близько 33 тисяч осіб, понад 368 танків, понад 940 бойових броньованих машин, 375 одиниць ствольної артилерії ", - розповів Галушко.

11 червня 2015 року в Антикризовому медіа-центрі у місті Краматорськ відбувся спільний брифінг для журналістів за участю...

Posted by Прес-центр АТО on 11 Июнь 2015 г.

Крім того, повідомляється, що під час зачистки Мар'їнки вдалося взяти в полон диверсантів, а також вилучити у загиблих "трофеї", що доводять факт присутності російського агресора.

"Під час брифінгу були продемонстровані трофеї виготовлені російським оборонпромом - це предмети з військового російського сухпаю. До речі, банка тушонки, яка випущена в Калінінградській області з позначкою "не для продажу", саме таку тушонку використовують у російській армії для комплектації сухого пайка для підрозділів спецпризначення РФ. Ще одна знахідка - прапор "ДНР" та Російської федерації, саме цими полотнами бойовики мали намір замінити український прапор, що майорів над Мар'їнкою. Джерелом інформаційної пропаганди з боку супротивника був продемонстрований свіжий випуск газети "Новоросія", датований 4 червня, коли саме йшли бої за Мар'їнку. Все це є ще одним доказом російського сліду в ескалації збройного конфлікту на Сході України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у СБУ повідомляли, що близько 60% бойовиків є колишніми або діючими військовослужбовцями РФ.