ua en ru

Документ про продовження санкцій проти РФ буде створено після саміту ЄС, - джерело

Документ про продовження санкцій проти РФ буде створено після саміту ЄС, - джерело Фото: Президент РФ Володимир Путін

Швидше за все, буде продовження тих же самих санкцій на шість місяців

Документ, що продовжує дію економічних санкцій стосовно Російської Федерації (РФ), буде створений після саміту глав держав Євросоюзу (ЄС) 25-26 червня, передають РИА Новости з посиланням на джерело, близьке до керівництва ЄС.

"Так", - відповів дипломат на питання про те, чи документ, що офіційно продовжує санкції, підготовлений після саміту глав держав ЄС 25-26 червня.

Співрозмовник нагадав, що політичне рішення пов'язати санкції з повним виконанням мінських домовленостей було прийнято лідерами країн ЄС ще в березні поточного року.

Наприкінці червня вони можуть обговорити більш конкретно структуру їх продовження. За його словами, мова може йти про те, на який строк може бути продовжено санкції.

"Питання буде обговорюватися на саміті в кінці червня. Санкції пов'язані з повною імплементацією мінських домовленостей, і, тому, я припускаю, що у нас буде продовження тих же самих санкцій на шість місяців. Це найбільш ймовірний результат", - сказало джерело.

Після створення проекту документа про продовження антиросійських економічних санкцій його має схвалити рада міністрів країн ЄС.

"Логічно, що це повинні бути міністри закордонних справ, але рішення може бути прийнято та іншими конфігураціями ради ЄС (ради міністрів країн союзу, - ред.) Воно також може бути прийнято за письмовою процедурою (тобто без особистої зустрічі міністрів - ред.)", - зазначив співрозмовник агентства.

"Тут труднощів немає, у нас весь липень попереду. Технічно, це не буде проблемою", - заявило джерело.

Рада міністрів закордонних справ країн ЄС на зустрічі в Люксембурзі в двадцятих числах червня, як очікується, не буде обговорювати питання антиросійських санкцій.

"Не передбачена дискусія, тому що ми знаємо, що лідери сказали в березні, і тепер знову вони повинні обговорити це питання", - зазначило джерело.

Нагадаємо, голова Європейської ради Дональд Туск заявив, що виступить за розширення санкцій проти Росії в ході саміту "Великої сімки", який стартував сьогодні в Німеччині.