ua en ru

У ДНР/ЛНР заявили, що законопроекти про реінтеграцію Донбасу означають готовність України до війни

У ДНР/ЛНР заявили, що законопроекти про реінтеграцію Донбасу означають готовність України до війни Фото: Денис Пушилін (facebook.com)

У ДНР заявили, що президент вибрав силове вирішення конфлікту в регіоні

У самопроголошених "Донецькій і Луганській народній республіках" заявили, що законопроекти про реінтеграцію Донбасу означають готовність України до війни. Відповідні заяви були зроблені представниками ЛНР і ДНР.

"Внесений до Ради законопроект... на ділі показує намір України максимально ускладнити або повністю заблокувати мінський переговорний процес. Спроби підмінити закон про особливий статус... повністю руйнують ті залишки довіри, на яких будується мінський процес... Логіка дій України в частині відмови від виконання цього основоположного зобов'язання свідчить лише про одне - Україна вибирає шлях повномасштабної війни", - заявив "в.о. міністра закордонних справ" ЛНР Владислав Дейнего.

У свою чергу "голова "Народної ради" ДНР Денис Пушилін заявив, що президент Петро Порошенко, виносячи сьогодні на розгляд Верховної Ради проект закону про реінтеграцію Донбасу, вибрав силове вирішення конфлікту в регіоні.

"Ухвалення цього законопроекту означає лише одне - Україна вибирає війну", - заявив він.

За словами Пушиліна, закон про відновлення суверенітету ще більше відокремлює ДНР і ЛНР від України.

Нагадаємо, поданий до Верховної Ради України законопроект про врегулювання ситуації на Донбасі передбачає введення миротворців.