ua en ru

ДНР/ЛНР попросили Обаму, Меркель і Олланда вплинути на Порошенка

ДНР/ЛНР попросили Обаму, Меркель і Олланда вплинути на Порошенка Фото: Франсуа Олланд, Барак Обама, Ангела Меркель

Але бачити США в контактній групі "республіки" не хочуть

Так звані "Донецька/Луганська Народні Республіки" (ДНР/ЛНР) просять Президента США Барака Обаму, канцлера Німеччини Ангелу Меркель і Президента Франції Франсуа Олланда вплинути на дії Президента України Петра Порошенка і всіх політичних лідерів України. Про це заявив "спікер Народної Ради ЛНР" Олексій Карякін, передає сепаратистський сайт "Донецьке агентство новин".

"Ми звертаємося до Президента США Бараку Обамі, канцлера ФРН Ангели Меркель і Президента Франції Франсуа Олланда. Ви володієте вирішальним впливом на Президента України Петра Порошенка і всіх політичних лідерів України, представлених у Верховній Раді. Ви неодноразово заявляли, що реалізація мінських угод - це єдиний спосіб припинити війну проти народу Донбасу і досягти політичного врегулювання", - заявив Карякін.

У той же час "голова Народної Ради ДНР" Андрій Пургін сказав, що спільне звернення ДНР і ЛНР не є спробою втягнути Вашингтон в "нормандський формат зустрічей, або в контактну групу.

"Це спроба не втягнути їх у "нормандський формат", тому що це європейська справа. Ми б хотіли, щоб в даному випадку вони (уряд США) виступили публічно і дали відповідь, як вони бачать ситуацію, відповідь вже політичну", - заявив Пургін.

Нагадаємо, у ДНР заявили про введення режиму місцевого самоврядування.