ua en ru

Директор шахти на Донбасі підозрюється в посібництві тероризму, - Прокуратура

Директор шахти на Донбасі підозрюється в посібництві тероризму, - Прокуратура Фото: вугілля

Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна

Директор однієї з шахт Донецької обл., що знаходиться на окупованій території, використовуючи підроблені документи, реалізував енергетичним підприємствам України майже 4 тис. тон вугільної продукції на суму понад 4 млн грн., які було направлено на фінансування терористичної організації. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

"Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом фінансування терористичної організації ДНР за рахунок реалізації вугільної продукції", - йдеться у повідомленні.

У ході слідства було встановлено, що для перевезення вантажу посадовець разом із спільниками незаконно заволодів майном ДП "Донецька залізниця" - локомотивами та залізничними коліями. Своїми діями посадовець заподіяв шкоду державному підприємству на суму понад 430 млн грн.

Наразі триває досудове розслідування. Посадовець підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч.2.ст. 258-5 (фінансування тероризму) КК України.

Нагадаємо, з початку року прикордонники затримали 79 осіб, причетних до терористичної діяльності.