ua en ru

Держгеокадастр ініціює конфіскацію с/г продукції, вирощеної на самовільно зайнятій землі

Держгеокадастр ініціює конфіскацію с/г продукції, вирощеної на самовільно зайнятій землі Фото: Держгеокадастр пропонує ввести кримінальну відповідальність за самовільне захоплення землі

Держгеокадастр пропонує ввести кримінальну відповідальність за самовільне захоплення землі

Голова Держгеокадастру Максим Мартинюк заявив, що державна служба з питань геодезії, картографії і кадастру ініціює конфіскацію через суд сільскогосподарської продукції вирощеної на самовільно зайнятій землі. Відповідну заяву він зробив сьогодні в ході виїзного засідання Кабінету Міністрів в Полтаві, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Ми пропонуємо вилучати сільськогосподарську продукцію, яка вирощена на самовільно зайнятих землях, звісно за рішенням суду, але вилучати на користь держави", - сказав він.

Мартинюк додав, що Держгеокадастр пропонує ввести кримінальну відповідальність за самовільне захоплення землі.

За його словами, необхідно встановити кінцевий термін реєстрації землі, яка знаходиться у державних підприємств.

Мартинюк підкреслив, що не оформлена земля після закінчення визначеного терміну буде зарахована до земель запасу і розпоряджатися ними будуть органи місцевого самоврядування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубко встановити, хто контролює держземлі в Україні.