ua en ru

Число жертв епідемії холери в Ємені досягла 1,9 тисячі осіб

Число жертв епідемії холери в Ємені досягла 1,9 тисячі осіб Фото: холера в Ємені (msf_yemen/twitter yemen)

ОАЕ пожертвували 10 мільйонів доларів на боротьбу з холерою в Ємені

Міністр охорони здоров'я Ємену Насер Бааум заявив, що від епідемії холери в країні загинули 1890 осіб. Про це повідомляє агентство WAM.

За словами міністра, ця цифра включає смертельні випадки у всіх провінціях Ємену починаючи з кінця квітня. Найбільше поширення епідемія отримала в провінціях Хадджа, Сану, Ходейда, Амрані і Ібб.

У той же час міністр зазначив, що завдяки підтримці благодійних організацій з ОАЕ, Саудівської Аравії та Кувейту смертність від цього захворювання вдалося істотно скоротити.

Повідомляється, що, за даними ВООЗ, з 27 квітня по 19 липня у 21 з 23 провінцій Ємену було зареєстровано понад 368 тисяч випадків підозри на холеру і 1828 смертей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті великого спалаху холери в Ємені загинули вже 1500 осіб. Незважаючи на те, що велика частина інфраструктури охорони здоров'я Ємену зламалася, а медичні працівники більше шести місяців не отримували заробітну плату, ВООЗ платить "стимули" лікарям, медсестрам, прибиральникам і фельдшерам для персоналу мережі швидкої допомоги.