ua en ru

Burisma підписала угоду на розробку нафтогазових ресурсів Казахстану

Burisma підписала угоду на розробку нафтогазових ресурсів Казахстану Джерело фото:twitter.com/События дня
Найбільша незалежна газовидобувна компанія України Burisma Holdings підписала угоду з казахстанської національною нафтогазовою компанією - НК "КазМунайГаз" (КМГ).

Найбільша незалежна газовидобувна компанія України Burisma Holdings підписала угоду з казахстанської національною нафтогазовою компанією - НК "КазМунайГаз" (КМГ). Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Таким чином, Burisma Holdings стала першою компанією з України, яка отримала можливість на розробку нафтогазових ресурсів Республіки Казахстан спільно з національною нафтовою компанією.

Угода передбачає, що Burisma Holdings спільно з КМГ проведе цикл сейсморозвідувальних і бурових робіт, розвідку та видобування вуглеводневої сировини, а також вивчить можливість будівництва інфраструктурних об'єктів на території Республіки Казахстан.

Представники Burisma Holdings провели ряд двосторонніх зустрічей з вищим керівництвом Республіки Казахстан, в ході зустрічей обговорювалися перспективи співпраці, включаючи плани з надання Burisma Holdings статусу стратегічного партнера.

Прем'єр-міністр Республіки Казахстан Карім Масімов позитивно оцінив перспективи двостороннього співробітництва та розвитку бізнесу Burisma Holdings в Республіці Казахстан. Він також зазначив, що Burisma Holdings може привнести в нафтогазову галузь Казахстану нові технології, інноваційний американське обладнання, сучасні підходи до ведення сейсморозвідувальних і бурових робіт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Burisma Holdings вивчає можливість виходу на ринок Казахстану.

Зазначимо, Burisma Holdings - найбільша незалежна газовидобувна компанія України, заснована в 2002 р. Холдинг включає чотири операційні компанії, які займаються розробкою родовищ і видобутком вуглеводнів, Енерго - сервісна компанія "Еско-Північ", "Парі", "Перша українська газонафтова компанія" та "Алдеа". У січні-жовтні сукупна видобуток природного газу склала 560 млн куб. м, це на 58% більше ніж за аналогічний період 2013 р. Burisma Holdings володіє 20 ліцензіями на видобуток вуглеводнів в основних нафтогазових басейнах України.