ua en ru

На бронемашини з США встановлять високоточне українську зброю, - Порошенко

На бронемашини з США встановлять високоточне українську зброю, - Порошенко Петро Порошенко

На бронеавтомобілі HMMWV, які США передали Україні в якості військової нелетальной допомоги, буде встановлено українське високоточна зброя. Про це заявив Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю телеканалу ICTV.

"Всі бойові модулі, які оснащені сучасними українськими гранатометами, великокаліберними кулеметами, спеціальними протитанковими ракетами, високоточним українською зброєю, вони сьогодні встановлюються на броньовану техніку, яка надходить у війська", - сказав Порошенко.

Він також повідомив, що перша партія американських бронеавтомобілів надійшла в Україну минулого тижня. Техніка розподілена між 95-й і 79-й бригадами, а також спецпідрозділом "Альфа".

Порошенко зазначив, що Україна різко збільшує власне виробництво броньованої техніки.

"Коли ми прийшли, оборонні можливості дозволяли виробляти 20 БТР-3 або БТР-4 на рік, на сьогоднішній день, я розкрию таємницю, оборонне замовлення тільки по БТР-3 і БТР-4 становить 86. Ви бачите, що в 4 рази збільшено, і це при тому, коли ми раніше мали жорсткий дефіцит поставок запасних частин з РФ. В дуже короткі терміни ми знайшли аналоги, замінили їх і це не зупиняє сьогодні виробництво бронетехніки танків високоточної зброї і це перший пріоритет, тому що ми сьогодні повинні мати всі засоби для захисту держави", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, очікується, що ще 2 літака з бронемашинами із США прибудуть в Україну.