ua en ru

БПП готовий позбавити недоторканності 4 своїх нардепів за запитом ГПУ

БПП готовий позбавити недоторканності 4 своїх нардепів за запитом ГПУ В очолюваній Юрієм Луценком фракції БПП обурені поведінкою колег

Фракція "Блок Петра Порошенко" готова позбавити недоторканності народних депутатів Андрія Денисенка, Віталія Купрія, Валентина Дидыча і Олександра Дубініна за запитом Генеральної прокуратури України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби БПП за підсумками засідання ради фракції.

"Ми вже чули від Ст. Купрія і А. Денисенко безліч голослівних звинувачень проти керівництва та колег з ВР. Але найбільш обурливим стала сьогоднішня прес-конференція народних депутатів Купрія, Денисенко, Дубініна і Дидыча, де вони намагалися перекласти провину за злочини на загиблого в Волновасі офіцера СБУ, який стояв на варті національних інтересів і захищав законність в нашій країні", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, рада фракції БПП вважає озвучену цими депутатами позицію "дискредитує саме поняття народного депутата України".

"Враховуючи це, рада фракції БПП взяв до уваги заяви чотирьох нардепів про вихід з фракції і рекомендує фракції задовольнити їх. Крім того, фракція звернеться в Генпрокуратуру провести в максимально стислі терміни всебічне і об'єктивне розслідування обставин захоплення державних підприємств у Києві, загибелі офіцера СБУ в Волновасі та інших пов'язаних злочинів", - заявили в БПП.

"У випадку, якщо Генпрокуратура внесе на розгляд Верховної Ради аргументоване подання з необхідністю позбавити будь-яких депутатів, у тому числі - і з фракції БПП, депутатської недоторканності - наша фракція підтримає таке рішення", - підкреслили в прес-службі.

Нагадаємо, сьогодні народні депутати з БПП Андрій Денисенко, Віталій Купрій, Валентин Дідич і Олександр Дубінін заявили про вихід з фракції.