ua en ru

Бойко призначена заступником міністра енергетики з євроінтеграції

Бойко призначена заступником міністра енергетики з євроінтеграції Фото: Наталія Бойко

Бойко буде займатися енергетичною стратегією Міненерго

Кабінет міністрів України призначив заступником міністра енергетики та вугільної промисловості з питань європейської інтеграції Наталію Бойко. Про це РБК-Україна повідомили в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України.

"Напрямок, який буде курирувати Наталія - це євроінтеграція, відповідно всі вимоги щодо Третього енергопакету, по асоціації з Євросоюзом, - повністю співпрацю з міжнародними партнерами - ЄБРР, Світовим банком, донорами", - сказав співрозмовник.

Також, за його словами, Бойко буде займатися енергетичною стратегією Міненерго.

Пропозиція зайняти пост заступника міністра з питань євроінтеграції Наталії Бойко надійшла від голови Міненерго Ігоря Насалика.

Біографічні відомості

Наталія Бойко є менеджером реформи енергетики в проектному офісі Національної ради реформ, під головуванням президента України. Її роль полягає у координаційній, аналітичній та комунікаційній підтримці реформи українського енергетичного сектору.

У 2015 році Бойко була головним консультантом головного департаменту з питань впровадження реформ Адміністрації президента України, де здійснювала аналіз та доопрацювання законопроектів та підготовку аналітичних матеріалів у сфері регулювання ринків нафти і газу та ринку електроенергії.

До 2015 року Бойко працювала у м. Франкфурт-на-Майні (Німеччина) в офісі компанії ERM на посаді консультанта і координатора проектів для міжнародних газодобувних компаній та фінансових інституцій. Спеціалізувалася на питаннях у сфері екології, правового регулювання, правил охорони праці і техніки безпеки в Україні - зокрема, в секторі нафти і газу.

Наталія проводила наукове дослідження щодо формування енергетичної політики в Інституті економіки енергетики Токіо (Японія); навчалася на юридичному факультеті в Університеті Гумбольдта в Берліні.

Бойко є аспірантом Львівського націоналнього університету імені Івана Франка, у якому у 2011 році отримала диплом магістра з відзнакою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін призначив екс-керівника ДП "Макіїввугілля" Станіслава Толчина на посаду заступника голови Міненерго.