ua en ru

Боротися з кнопкодавством допоможе "Рада 4", - комітет

Боротися з кнопкодавством допоможе "Рада 4", - комітет Фото: боротися з кнопкодавством допоможе "Рада 4"

Нардепи сподіваються, що їм допоможе введення сенсорної кнопки

Регламентний комітет пропонує замість санкцій боротися з кнопкодавами впровадженням системи голосування "Рада 4" (введення сенсорної кнопки). Про це у коментарі кореспонденту РБК-Україна повідомив голова парламентського комітету з питань регламенту Павло Пинзеник.

"Ми прийняли за основу рішення, комітет запропонував прийняти за основу законопроект, який вводить в дію комплекс "Рада 4", який передбачає технічну неможливість голосування за іншого народного депутата. Це могло би бути одним із рішень. І воно більш коректне, ніж будь-які санкції (санкції, що пропонуються проектом Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо накладення стягнення на народного депутата за порушення вимог щодо особистого голосування) № 1895 авторства Сергія Лещенка - ред.)", - зазначив Пинзеник.

За словами голови регламентного комітету, законопроект щодо запровадження санкцій до депутатів за не персональне голосування недосконалий з правової точки зору, адже пропонує головуючому на засіданні парламенту позбавляти можливості нардепа-порушника брати участь у засіданнях парламенту.

Нагадаємо, Володимир Гройсман сподівається на зникнення кнопкодавів у Раді.